Skip To Content
2019 Summer CE - Saturday, August 10 and Sunday, August 11 is a Program

2019 Summer CE - Saturday, August 10 and Sunday, August 11

Self-paced

$480 Enroll

Full program description

Program Date(s) and Time(s)

Saturday, August 10, 2019 from 8:00 AM to 4:30 PM AND
Sunday, August 2019 from 8:00 AM to 4:30 PM

Program Information

The program includes sixteen (16) hours of COPE-approved continuing education outlined below.

Saturday August 10th

08:15 AM

1 hour

Current and Future Trends of Sports Related Concussion: from sideline to chairside and back

Lyndsey Ferris, OD, FAAO, ACMO

09:15 AM

1 hour

Advanced OCT imaging in Glaucoma

 

Hin Cheung, OD

10:15 AM

2 hours

Double Vision in Adults

 

Katie Connolly, OD, FAAO

12:00 PM

 

Lunch

12:30 PM

1 hour

An Update in Low Vision

 

Emily Hable, OD

1:30 PM

1 hour

Non-organic Vision Loss

 

Emily Hable, OD

2:30 PM

2 hours

Mechanisms of Retinal Degenerative Diseases and Novel Approaches for Therapeutic Intervention

 

Mallika Valapala, PhD

 


 

Sunday, August 11

8:15 AM

2 hours

Vision Beyond the Retina: Disorders of the Visual Pathway

 

Olivia Reed, OD, MS

10:00 AM

2 hours

Early Development of the Near Response in Humans

 

Eric Seemiller, PhD

 

11:45 AM

 

Lunch

12:15 PM

1 hour

Therapeutics for Pediatrics: “Just Say Yes”

 

Katie Connolly, OD, FAAO

1:15 PM

1 hour

Amblyopia: Current Concepts and the Future of Treatment

 

Katie Connolly, OD, FAAO

2:15 PM

1 hour

Rapid Fire Introduction/Update - Orthokeratology (Corneal Reshaping)

 

Jessica Tu, OD

3:15 PM

1 hour

Dry Eye In Contact Lenses – Why Wear Them?

 

Jessica Tu, OD


Courses are offered on a full-day basis; no partial course registrations will be accepted, and no partial refunds or carryover of fees to another day are allowed.

Location

Indiana University School of Optometry
800 E. Atwater Avenue
Bloomington, Indiana

Parking

Parking is available in the Atwater garage (located at the northeast corner across the street from the Indiana University School of Optometry) or in the parking lot directly in front of IUSO across Atwater Avenue.  Parking is free on weekends.

For weekday courses, please pick up a parking pass at registration.  Parking is at the Atwater garage, and you must pick up your pass before entering the garage.

Continuing Education with Examination

Continuing Education with Examination (CEE - formerly TQ) credit may be available on select courses.  CEE courses are indicated in the Program Information section.

Each two credit-hour CEE course is an additional $50.00.

If you are interested in earning CEE credit, please let us know at registration.  CEE examinations will be mailed to you at the end of the course.  After completing the examination, mail it back to IUSO to be graded. 

Refund Policy

A full refund - minus a $15.00 administrative charge - can be requested by sending email to iusoce@indiana.edu.  All cancellation requests must be received 24 hours prior to the start date of the program.

Questions?

Contact Cheryl Oldfield at iusoce@indiana.edu or by phone at 812-856-3502